Sampa New Town ligt in de Brong Ahafo Regio. De inwoners van het dorp zijn voornamelijk kleine boeren die voedselgewassen en cashewnoten verbouwen. Sommigen hebben ook een klein handeltje. De meesten zijn erg laag geschoold en hebben geen werk zodat het moeilijk is rond te komen. Als gevolg daarvan werken sommige jonge vrouwen in Ivoorkust in de prostitutie. Zij brengen verschillende ziekten zoals HIV/Aids mee terug naar het dorp.

Veel ouders hebben te weinig geld om hun kinderen naar school te sturen. De bouw van drie extra klaslokalen om meer kinderen toe te kunnen laten is inmiddels afgerond. De leraren & oudersvereniging (P.T.A.), de gemeente, vrijwilligers en vrienden van de school hebben financieel bijdragen. Sommigen hebben ook in natura meegewerkt aan de bouw van de school.

Alle kinderen van Sampa en omgeving zullen van het project profiteren. Er zullen 100 extra kinderen kunnen worden toegelaten. Bovendien kunnen clubs uit de gemeenschap gebruik maken van het gebouw. De gemeente, het oudercomité en de traditionele leiders van het dorp staan achter het project. Voor het onderhoud is een fonds gecreëerd. De PTA en vrienden van de school hebben toegezegd daaraan jaarlijks bij te dragen.

 

Het nieuwe schoolgebouw in Sampa

Het project moet nu verder worden afgerond met meubilair en leermateriaal. Dat zal ca. eind 2016 aan de orde komen. Het gaat om een bedrag van 5.000 Euro, hetgeen eveneens voor medefinanciering via Mill Hill werd ingediend.

 

%d bloggers like this: