Het gebouw van de Dayak Memorial school in Nkwabeng werd op 17 november 2016 officieel geopend.

De ceremonie was indrukwekkend. Behalve de kinderen waren alle ouders, de chief, en de elders aanwezig bij deze gelegenheid. De school is geverfd in prachtige, heldere kleuren en het management ontving van alle kanten complimenten.

De nieuwe drie klaslokalen

Alle klassen hadden een presentatie voorbereid. Er was muziek, toneelspel, dans en er werden gedichten voorgedragen.

nkwabeng-nov2016-02nkwabeng-nov2016-03

Vanuit historisch perspectief :

In het dorpje van ca. 3.500 inwoners in de buurt van Nkoranza, werd het initiatief genomen door een aantal lokale bestuurders en ouders om een schoolgebouw neer te zetten ten behoeve van ruim 120 kinderen, tussen 10 en 18, die voorbereid worden om toegang te krijgen tot een junior high school (middelbaar onderwijs), ter waarde van ca.10.000 euro. De faciliteiten destijds bestonden uit houten palen met strooien daken en lekkende golfplaten.

IMG_0522

De school anno 2014

De groep in Nkwabeng is een lokale NGO die de naam draagt van een lokale pastor (i.c. Dayak) die zich tussen 1994 en 2006 inzette om het onderwijs in rurale gebieden verder te ontwikkelen. Behalve om drie klaslokalen gaat het ook om meubilair en schoolboeken. Alle onderdelen van het project kunnen separaat worden gekozen als doel voor particuliere sponsors. De gemeenschap bestaat voor het grootste deel uit lokale boeren die katoen en tabak produceren voor ondernemingen in Brong Ahafo. Voor hun eigen onderhoud worden mais cocoyam en plantain verbouwd. Het bestuur van Help Ghana bezocht het dorp in 2014 en besloot daarop om het project voor te dragen voor ondersteuning.

De Bisschop Ernstschool in Goes voerde in 2015 reeds een actie voor dit project.

logo Wilde Ganzen

%d bloggers like this: