De Girls Summerschool in Bolgatanga organiseert Remedial Classes voor meisjes uit arme gezinnen die een slecht maatschappelijk perspectief hebben door het zakken voor hun eindexamen op de middelbare school. We hebben dit project van de Youth Harvest Foundation uit Ghana gesteund omwille van het “Empowerment of Women” millenniumdoel dat we omarmd hebben.
In de focusgroepen ten behoeve van de evaluatie van het probleem is door de meisjes aangegeven dat deze remedial classes voorzien in een grote en belangrijke behoefte m.b.t. hun toekomst, en dat de meerderheid van hen anders nooit herexamen had gedaan of zou kunnen doen. Verder is in de laatste cijfers aangeven dat de Upper Eastern Region, waar de Youth Harvest Foundation Ghana zich op richt met dit project, het hoogste percentage (40%) kent aan meisjes die trouwen voor hun 18e jaar.

Bolga New Classroom

Ook is er een nieuw deelproject van de remedial classes, namelijk het trainen van jonge vrouwen uit de doelgroep die als ambassadeurs de rurale gemeenschappen in gaan om meisjes te behoeden voor gedwongen huwelijken, en hen te motiveren en begeleiden hun school af te maken of hier mee te beginnen. (o.m. gesponsord door de VN)

Lector Berno van Meijel van hogeschool Inholland   heeft dit project vanuit zijn vakgroep gesteund, daar medewerkers ten behoeve hiervan actief waren in het veld.

 

%d bloggers like this: