De stichting Compassion for Humanity Foundation (CHF) uit Adawso vroeg hulp voor de plaatselijke scholen. Er zijn 18.000 inwoners, verdeeld over 44 grotere en kleine dorpen in het Mampong-Akuapem District. Adawso is een belangrijkste plaats en fungeert als hoofdstad voor de omliggende dorpen. Er is elektriciteit, maar gebrek aan water, vooral gedurende het droge seizoen.

Water Polytank voor Adawso

De stad telt drie lagere scholen waar 4.000 kinderen onderwijs krijgen. Vervolgonderwijs is er niet. De bevolking bestaat voor 95% uit kleine boeren die zo weinig verdienen dat ze hun kinderen onvoldoende kansen kunnen bieden. Veel kinderen en jongeren gaan niet naar school. Ze hangen rond op straat en proberen wat te verdienen door op marktdagen iets te verkopen. Een bijkomstig fenomeen is dat veel meisjes te jong zwanger worden of vroeg ten huwelijk worden gegeven, en geen kans krijgen eerst een opleiding af te ronden.

CHF wil de gemeenschap veilig drinkwater kunnen bieden. Nu zijn alle inwoners afhankelijk van een kleine rivier in het buitengebied voor hun kookwater en om te wassen. Daarom wil CHF de overvloedige regen die er in het natte seizoen valt opvangen in een “Polytank” om als watervoorziening te gebruiken. CHF wil de kinderen ook voeden door voor hen te koken. De ouders hebben ingestemd hierbij te helpen en bij te dragen aan de aanschaf van het eten, maar CHF had onvoldoende keukenmateriaal om voor de kinderen te koken. Help Ghana heeft scholen van CHF eerder geholpen met leermiddelen en meubilair. Ook bij dit project hebben de ouders en de dorpsleiders weer toegezegd bij te dragen aan het onderhoud.

Voor een bedrag van €809 is er een draaimolen, een watertank, een koelkast, kookplaten, gastank, ketels, potten en pannen aangeschaft.

%d bloggers like this: