We bezochten ook de Provident God School in Yefri Tankor. Het is een school voor 160 kinderen waar hard gewerkt wordt aan een nieuw gebouw. Dat is hard nodig. Als we aankomen zien we een soort open schuur, en dat blijkt te kloppen: de school is gehuisvest in een voormalige kippenren. We denken aan Nederlandse kinderen en het comfort van hun scholen. Het contrast kan niet groter zijn.

Rose Murphy Konadu, de directrice heet ons welkom. Ze vertelt trots dat er vanuit de gemeenschap goed is bijgedragen met water, zakken cement en logies voor de werklieden. Een ouder heeft zelfs extra pilaren gekocht voor toekomstige uitbreiding van de school. Met het oudercomité wordt gesproken over de plannen voor dit jaar. Zo wil men graag de school uitbreiden met zes klassen voor de andere kinderen die nog in het tijdelijke onderkomen les krijgen.

We zien het nieuwe gebouw dat met onze donaties wordt neergezet. De kinderen verhuizen van de crèche en kleuterklassen in het tijdelijke onderkomen naar de nieuwe klassen. Naast de school staat een waterput die binnenkort in gebruik genomen wordt. Fantastisch om te zien met hoeveel gedrevenheid en hoe weinig middelen zoveel vooruitgang wordt geboekt.