Op de weg van Nkawkaw naar Accra ligt de gemeente Suhum-West met daarin een kleine gemeenschap genaamd Asantewaa Old Spot (Akorase), voornamelijk bewoond door kleinschalige boeren. Er is weinig infrastructuur en er zijn veel arme mensen waarvan sommigen het schoolgeld zelfs niet kunnen betalen (25 GHC per jaar, waarvoor ze ook nog ’s middags lunch krijgen, voedsel wat voor het merendeel door de boeren zelf geleverd wordt).
De Good Life International School die vier jaar geleden werd opgericht bestond uit een eenvoudige halfhoge geërodeerde muur met een houten frame met golfplaten. De aanvraag was gericht op een ingrijpende renovatie van het gebouw en voorziet in de uitbreiding van de huidige 170 kinderen naar 250. In totaal werd 10.000 Euro aan dit project besteedt.
Het huidige bestuur ziet de afgeronde renovatie als een beginpunt om in te grijpen in de hoge schooluitval en de vele jeugdzwangerschappen als een gevolg van het gebrek aan supervisie door de ouders. Veel kinderen die de school niet afmaken komen uiteindelijk terecht in een marginale economie of op de lokale markt waar ze door bijbaantjes proberen het hoofd boven water te houden. Door het nieuwe gebouw en de negen onderwijzers kunnen ze hun onderwijslicentie van het Ministerie van Onderwijs behouden. De foto toont het gebouw voorafgaand aan de renovatie. Zie ook deze beelden op Youtube.