Op de weg van Nkawkaw naar Accra ligt de gemeente Suhum-West met daarin een kleine gemeenschap genaamd Asantewaa Old Spot (Akorase), voornamelijk bewoond door kleinschalige boeren. Er is weinig infrastructuur en er zijn veel arme mensen waarvan sommigen het schoolgeld zelfs niet kunnen betalen (25 GHC per jaar, waarvoor ze ook nog ‘s middags lunch krijgen, voedsel wat voor het merendeel door de boeren zelf geleverd wordt).

Eind november bezochten we de Good Life school in Suhum. Help Ghana ondersteunde deze school met de renovatie van drie klaslokalen. De opening van het gerenoveerde gebouw was een geweldige belevenis. Heel ontroerend om te zien met hoeveel betrokkenheid en aandacht leerlingen en de staf deze dag zo bijzonder wisten te maken. Leerlingen voerden dans en toneelstukken op met prachtige aankleding en kostuums.

Mrs. Faustina Adjei, directrice: “als directrice ben ik er trots op dat we weer een stap hebben gezet in de ontwikkeling van onze school. Met het nieuwe gebouw kunnen we de kwaliteit van het onderwijs verder verbeteren. In deze regio is veel armoede, met de school geven wij kinderen een kans op een betere toekomst. Binnen vier jaar zijn we gegroeid van 8 naar 280 leerlingen. Het schoolgeld is laag en kinderen krijgen een maaltijd. Steeds meer families raken bij ons betrokken. Op het schoolterrein hebben we sinaasappels en ananassen geplant waar de kinderen ook van profiteren. Mijn droom is om de school uit te breiden met een computerlokaal en bibliotheek.”

 

%d bloggers like this: