Via de stichting van onze contact persoon Emmanuel Nkrumah in de regio rond Koforidua, ontstond het intitiatief om de omliggende rurale gemeenschappen te assisteren in de preventieve maatregelen rond het virus. Ook in Ghana gelden regels t.a.v. afstand en persoonlijke bescherming, en zijn de scholen nog dicht. Op verzoek van de Compassion for Humanity Foundation werden zowel PPE’s, ontsmettingsmidddelen als voorlichtingsmateriaal aangeschaft met een donatie van Help Ghana. In een aantal dorpen werd groepsvoorlichting gegeven over de risico’s in de transmissie van het virus. Door het netwerk van de oudercommittee’s van de scholen is het mogelijk om meerdere bewoners te bereiken door een sneeuwbal effect. Zo blijken burger initiatieven heel belangrijk naast de beperkte mogelijkheden van de bezorgde lokale overheid…