Dankzij de opbrengst van de rommelmarkt op het Mill Hill College in Goirle in 2019, kwamen er voldoende fondsen beschikbaar om het hospitaal van Dokter Kodwo Safo in Obuasi te ondersteunen.
Begin 2019 had dokter Safo al een aanvraag ingediend voor medische apparatuur die niet in Ghana verkrijgbaar is. Deze wordt geleverd door de Nederlandse stichting MEDIC in Apeldoorn. Deze verzamelt eerder gebruikte ziekenhuisapparatuur die door deskundige vrijwilligers uit de medische wereld wordt gekeurd of hersteld zodat deze opnieuw voor langere tijd dienst kan doen. Uiteraard zijn de daaraan verbonden kosten een fractie van de oorspronkelijke waarde. Daardoor kunnen ze door missieziekenhuizen die niet over voldoende budgetten beschikken alsnog ingezet worden. Omdat dokter Safo in Nederland werd opgeleid (in Nijmegen) maar er voor koos om terug te keren naar Ghana omdat hij wat voor zijn mensen wilde betekenen, kwam de aanvraag bij Help Ghana terecht.

Het ziekenhuis vervult een centrale rol voor een regio met ca. 45.000 mensen, waarvan de meeste erg arm zijn en niet alle handelingen door de nationale gezondheidszorg vergoed krijgen.

De apparatuur loopt uiteen van chirurgische instrumenten, sterilisatie-ovens tot laboratoriumuitrusting. De fondsen worden niet alleen aangewend voor de aanschaf maar eveneens voor de verscheping naar Ghana, die geheel volgens de wens van dr. Safo zal gebeuren door een Ghanese cargadoor in Nederland die het van deur tot deur gaat verzorgen. We wensen dokter Safo en zijn team alle succes met de uitbreiding van het ziekenhuis.