Na de eerdere activiteiten in samenwerking met Lakeside Disabled in Dambai (VR, zie afgeronde projecten) en het Orthopaedic Training Centre in Nsawam (zie afgeronde projecten) zijn er fondsen beschikbaar gesteld om individuele jongeren te ondersteunen d.m.v. een operatie. Deze zullen worden uitgevoerd door Nederlandse chirurgen die met regelmaat Ghana bezoeken. In 2019 bezocht onze contactpersoon Esther Dankwah Ghana en identificeerde speciale hulp behoevende kinderen die hiervoor in aanmerking komen. Hier bezoekt Esther de jonge (dove) Osman Hawa in haar school. We zorgen er ook voor dat de ouders mee kunnen reizen naar het OTC, als die kosten niet betaald worden aarzelen veel gezinnen om een operatie te laten uitvoeren. Een vaak eenvoudige ingreep kan hun leven echter ingrijpend veranderen….

Esther en Osman