Vol ongeloof en verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van ons geliefde bestuurslid Hans de Bekker. Hij is van onschatbare waarde geweest voor onze stichting.

Aan de oprichtster beloofde hij zich altijd in te blijven zetten voor Help Ghana. Dat hij deze belofte maar zo korte tijd kon waarmaken was iets wat Hans enorm raakte.

Hans heeft als drijvende kracht 35 jaar gezorgd voor continuïteit en ons als medebestuursleden geïnspireerd. Zijn kennis en achtergrond als medisch antropoloog, met jarenlange ervaring met veldwerk in Ghana en andere landen, hebben enorm bijgedragen aan de visie en daarmee het fundament van Stichting Help Ghana: mensen in hun kracht zetten en met kleine bijdragen helpen om zelfstandig verder te kunnen gaan.

Bij vragen waarbij advies gewenst was van iemand uit Ghana konden we putten uit het uitgebreide en waardevolle netwerk van Hans. Van zijn warme persoonlijkheid, betrouwbaarheid, loyaliteit, betrokkenheid, maar ook zijn rationaliteit, het helpen waar het maar kan en zijn humor, hebben we enorm genoten.

Juist dit maakt dat we als achterblijvende bestuursleden nog sterker gecommitteerd zijn om de Stichting in de lijn van zijn gedachtengoed voort te zetten. 

We gaan Hans erg missen, bovenal als heel fijn mens en goede vriend.

Hans blijft in het hart van de Stichting en in dat van ons.

Bestuur, oud bestuursleden en overige betrokkenen Stichting Help Ghana

%d bloggers like this: